');

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

 

Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» είναι νοσηλευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στον ομώνυμο Δήμο και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1903, υπό την επωνυμία «Κάνθαρος»,

 

To Το έτος 1906 μετονομάσθηκε σε Νοσοκομείο «Ευλογιόντων», λόγω των πολλών περιστατικών ευλογιάς που νοσηλεύονταν την περίοδο εκείνη. Κατά καιρούς νοσηλεύτηκαν περιστατικά Μηνιγγίτιδας, Ηπατίτιδας, Πανώλης, Διφθερίτιδας, Τετάνου κ. α  

 

1930-1935 άρχισαν να μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένους και σχετικά απομακρυσμένους χώρους του Νοσοκομείου, ασθενείς με τη νόσο του Χάνσεν, από το νησάκι Σπιναλόγκα της Κρήτης, προκειμένου να τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη. Τότε λειτούργησε και η Δερματολογική Κλινική, για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών με νόσο Χάνσεν. 

 

Τη δεκαετία του ’50, λόγω της επιδημίας πολυομελίτιδας που έπληττε τη χώρα, το νοσοκομείο νοσήλευσε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ασθενών, κυρίως παιδιών, με τη νόσο αυτή. Τότε δημιουργήθηκε η Παιδιατρική Κλινική. Την ίδια περίοδο εγκαταστάθηκαν κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού με Σουηδούς ιατρούς, οι οποίοι βοήθησαν στην αποκατάσταση των ασθενών. 

 

Το 1970 μετονομάζεται σε «Δημόσιο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων», στο οποίο λειτουργούσε Παθολογική και Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύοντας κατ' εξοχήν ασθενείς με Λοιμώδη νοσήματα. Παράλληλα λειτουργούσαν τα εξής τακτικά Εξωτερικά ιατρεία: Παθολογικό, Χειρουργικό, Δερματολογικό, Παιδιατρικό και Οφθαλμολογικό. 

 

To έτος 1985 το Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης Χανσενικών απέκτησε δικό του οργανισμό και αποτελεί πλέον ξεχωριστό ίδρυμα.

 

Το έτος 1987 μετονομάζεται σε «Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής» και αλλάζει την κτιριακή μoρφή του. Προστίθενται νέα κτίρια στη θέση των παλαιών που κατεδαφίστηκαν και ταυτόχρονα λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία νέων ειδικοτήτων.

 

Το 1995 προστίθεται στον τίτλο του με απόφαση του Δ.Σ., η επωνυμία «Η Αγία Βαρβάρα», προς τιμήν της πόλης στην οποία εδρεύει. 

 

Το Νοσοκομείο ανήκει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίο.

 

Το 2013 έγινε διασυνδεόμενο με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά "Άγιος Παντελεήμων"

 

Σήμερα λειτουργούν :  Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία , Ακτινολογικό διαγνωστικό , Μικροβιολογκό - Βιοχημικό Εργαστήριο ,Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ,Α Παθολογική - Ηπατολογική κλινική

 

Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί επίσης, κλινικά και εργαστηριακά, τους ασθενείς γειτονικών Ιδρυμάτων, τους ασθενείς των Δημοτικών Ιατρείων και των Κ.ΑΠ.Η. των όμορων Δήμων καθώς και σε καθημερινή βάση τα επείγοντα περιστατικά όλων των Σχολείων της περιοχής.

Σήμερα, εκτός των άλλων, είναι το κέντρο αναφοράς ιογενών ηπατιτίδων για όλα τα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειάς του, συμπεριλαμβανομένου και του «Αττικού», ενώ δέχεται δείγματα πολλών νοσοκομείων από τη νότια χερσαία Ελλάδα, μέχρι πρότινος από το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου, κ.ά.

 

Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που διακατέχει το σύνολο των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και η οργανωτική ευελιξία των υπηρεσιών του, που συντελούν στην απλούστευση των διαδικασιών, το έχει καταστήσει προσιτό στους πολίτες ώστε επάξια επικρατεί ο χαρακτηρισμός ως «φιλικό Νοσοκομείο». 

 

Εντός του χώρου του Νοσοκομείου στεγάζεται και το ΤΟΜΥ Νίκαιας - Αγίας Βαρβάρας 

© 2020 διασυνδεόμενο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εξωτερικών Ιατρειων 1535 Ακτινολογικού Εργαστηρίου 2132073051

Μικροβιολογικού Εργαστηρίου 2132072995

Εμβολίων Covid 2132073042

To Διασυνδεόμενο Νοσοκομείο
ΓΝΔΑ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εξωτερικών Ιατρείων   1535

Ακτινολογικού Εργαστηρίου

2132073051

Μικροβιολογικού Εργαστηρίου

2132072995

Παιδοψυχιάτρρου ΚΑΙ Ψυχολ΄όγου

2132073028

gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_1
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_2
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_3
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_4

© 2020 διασυνδεόμενο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ