');

Τμήμα Ψυχικής Υγείας Εφήβων του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

 «Ιωάννης Α. Αγγελικούσης»

 

Με δωρεά του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ», το κτίριο  «Κοπανάρη» του Γ.Ν.Δ.Α. «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», συνολικής επιφάνειας 900 μ2 περίπου, επισκευάστηκε ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε, ώστε να καταστεί κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών, κατάλληλο για να στεγαστεί σ’ αυτό ένα Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Εφήβων, δυναμικότητας 15 κλινών.

 

Το έργο αποπερατώθηκε στις 30-03-2022, έχει ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός των χώρων, ενώ η στελέχωσή του από πλευράς νοσηλευτικού προσωπικού έχει υλοποιηθεί (το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η εκπαίδευσή τους).

 

Όσον αφορά το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό,  στην επικείμενη προκήρυξη έχουν προβλεφθεί δύο θέσεις παιδοψυχίατρων. Παράλληλα,  η ψυχιατρική κλινική του Π.Γ. Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»  θα καλύπτει επιστημονικά τη λειτουργία με ειδικευμένους και ειδικευόμενους παιδοψυχίατρους. Τέλος οι παθολόγοι και οι εργαστηριακού ιατροί του  Γεν. Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα» θα καλύπτουν γενικότερα το Τμήμα.

 

Το νέο Ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Εφήβων 15 κλινών θα είναι η πρώτη αμιγώς τέτοια δομή που θα λειτουργήσει στην χώρα, στα πλαίσια του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα με τη λειτουργία του νέου τμήματος,  ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται η μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Γεν. Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα».  Η Παθολογική κλινική που ανακαινίστηκε το 2020 και κάλυψε σημαντικές ανάγκες σαν αποκλειστικά covid κλινική κατά την οξεία φάση της πανδημίας, θα επαναλειτουργήσει σαν step down παθολογική κλινική προκειμένου να αποσυμφορεί το Γεν. Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» και το ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» από χρονίζοντα και γηριατρικά παθολογικά περιστατικά.

 

Με αυτό το σχεδιασμό το Γεν. Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής αποκτά ξανά ένα σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της 2ης ΥΠΕ και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε μία περιοχή όπου υπάρχει σημαντική ανάγκη.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Εξωτερικών Ιατρείων   1535

Ακτινολογικού Εργαστηρίου

2132073051

Μικροβιολογικού Εργαστηρίου

2132072995

Παιδοψυχιάτρρου ΚΑΙ Ψυχολ΄όγου

2132073028

Εξωτερικών Ιατρείων   1535

Ακτινολογικού Εργαστηρίου

2132073051

Μικροβιολογικού Εργαστηρίου

2132072995 

Ώρες  Επισκεπτηρίου
ΓΝΔΑ Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
To Διασυνδεόμενο Νοσοκομείο

ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΑΘΗΝΑ
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_1
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_2
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_3
gallery/sitepad-data-themes-medicare-images-home_4

© 2020 διασυνδεόμενο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ